MBTI

Tijdens de meeting zijn het altijd dezelfde medewerkers die het hoge woord voeren. Anderen zijn eerder stil en geven zelden spontaan hun mening. Je vraagt je af of ze wel een mening hebben?

Deze verschillen zijn perfect te verklaren.

De Myers-Briggs Type Indicator (MBTI) - gebaseerd op de theorieën van Jung – brengt hier duidelijkheid in. Sommige medewerkers hebben een voorkeur voor extraversie, anderen een voorkeur voor introversie én hebben ook een eigen mening.


MBTI definieert 16 unieke persoonlijkheidstypes en illustreert de volgende individuele voorkeuren:
  • Waar haal jij je energie vandaan (Extraversion/Introversion)?
  • Hoe neem jij informatie op (Sensing/Intuition)?
  • Hoe neem jij beslissingen (Thinking/Feeling)?
  • Hoe ga jij om met de buitenwereld (Judging/Perceiving)?

Door inzicht te verwerven in je eigen MBTI type, ontdek je je eigen kwaliteiten en blinde vlekken. Je leert de persoonlijkheid van “de ander” te begrijpen zodat de samenwerking en de communicatie in je team sterker worden.

Mijn MBTI type

Benieuwd naar jouw MBTI type?

gratis intakegesprek

systemisch coachen

'Zo werkt dat hier niet!'

Een veelgehoorde uitspraak waar nieuwkomers al wel eens tegen aan lopen.

In elke organisatie leven systemen, ze zijn niet zichtbaar maar hebben wel veel impact én zijn sterker dan het individu. Dankzij het systemisch coachen kijk ik verder dan enkel de losse elementen. Door systemen te observeren, krijg je zicht op de essentie van het verhaal :  onzichtbare groepsdynamieken, waarbij de informele regels of patronen worden benoemd en – indien nodig – doorbroken.

'Durf naar het systeem te kijken.'

Ook elke mens leeft volgens bepaalde systemen; al van bij de geboorte krijg je een ‘familiesysteem’ mee, dat verschillende generaties overleeft. Het gaat om onzichtbare patronen waarbinnen we dagelijks functioneren en die zeer vertrouwd aanvoelen.

Door onbevangen te kijken, zie je dingen die je vroeger niet opvielen. Als ervaren systemisch coach begeleid ik je hierbij graag.

INTERESSE?

Ik ben graag je klankbord bij jouw uitdaging. Been there, done that!

over mijgratis intakegesprek?